Saturday, May 5, 2007

Homage to Arnold

Mannen, myten, terminatorn.
Maken till karl har väl sällan skådats.

Som min käre kollega redan nämnt hedrade vi honom med en klunk öl för var fallen krigare i de tre filmerna Terminator I, II och III. Sälldom det inte var Arnold som utfört dråpet var det än dock i hans ära vi förde flaskan till våra ständigt torra läppar. Senare kom även en flaska Jameson att spela en framträdande roll i tributen till Arnold.
Resultatet: En långt framskriden sallongsberusning vilken medförde att man i sannning låg (t)ung i sängen.

Pris för bäst timing går till Staffan, som lyckades komma in i Calles sovkammare sekunderna innan Arnold fäller den välrenommerade repliken: "I'll be back."

På det hela taget vill i alla fall jag mena att Terminator I är den bästa av de tre. Trean sågas för att Sarah Connor har dött i Leukemi.. det går fan inte an. Denna kvinnas öde var ju att stupa med vapnet i hand, ösandes förolämpningar över sina bittra fiender. Helt klart minuspoäng.
Tvåa faller på den ödesdigra ordern John Connor ger Arnold att inte döda någon. Och varför? För att det är fel.. FEL?! Någon mer än jag som hänger med i resonemanget? Det är Arnold för fanken. Han har ju en egen etisk/moralisk kod. Det är second nature för honom. De flesta ska ju äta, leva, föra sin ras vidare, etc. etc. Jag kikade idag på antal världsmedborgare, ca. sex miljarder sjuhundra miljoner.. and ticking. Alldeles för många. Det är här Arnold kommer in i bilden. Han är det som ska balansera upp. Det föds tre pers i sekunden.. katastrof. När inte Arnold tillåts göra sitt jobb blir följderna uppenbarligen katastrofala.

Arnold, jag dricker dig till!

Eric out.

No comments: